Cahiercoach

Wie zich inschrijft, die komt.

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Je  maakt kennis met (nieuwe) manieren om wereldoriëntatie ervaringsgericht en doelgericht aan te pakken.

Je onderzoekt samen met andere cahiercoaches wat de meest gepaste manier is om het cahier W.O. op jouw school te implementeren.

Je leert je (nieuwe) rol als coach op school vorm te geven.

Hoe verloopt deze nascholing?

De cahiercoach wil graag een stuk leiderschap opnemen in de school en is geboeid door het nieuwe leerplan wereldoriëntatie. Dit is liefst een aantal jaren dezelfde persoon per school.

Je krijgt de rol en de taak om je collega's mee te nemen in het cahierverhaal en vertaalt oefeningen uit de implementatiegids naar de noden van het team. Samen met je coördinator zoek je een passende manier om dit eenvoudig en haalbaar te organiseren.

Is het de eerste keer dat je de vorming cahiercoach volgt? Dan vragen we je om deel te nemen aan de spoedcursus. Stuur een mailtje naar pbd@fopem.be voor meer informatie.

De eerste sessie frissen we het cahier terug op en maken we kennis met de nieuwe cahiercoaches. Deze volledige studiedag staat in het teken van de gemeenschappelijke pedagogische studiedag van 25 januari: je steekt die studiedag ineen met ondersteuning van de andere cahiercoaches, aan de hand van aangereikt materiaal en met hulp van de pedagogisch begeleiders.

 

De tweede sessie is een vorming inspirerend coachen door Lies Pycke. Hoe kan je collega's inspireren en ondersteunen?  Hoe ga je aan de slag met hun leervragen en hoe werkt dat coachen dan precies?  Speciaal voor onze cahiercoaches én taalcoaches bieden wij een vorming inspirerend coachen aan met gastdocent Lies Pycke. De vorming gaat digitaal door en je kan kiezen uit twee data: 27 of 28 mei 2021. Omdat ook (zorg)coördinatoren vaak een coachende rol opnemen op onze scholen of andere begeleiders mogelijks ook interesse hebben,  willen we deze vorming openstellen voor iedereen. Wees er snel bij want we werken volgens het principe Eerst komt, eerst maalt. Er zal een wachtlijst zijn om eventueel een derde vormingsmoment vast te leggen.

Tussendoor is er digitaal contact met Julie om de implementatie op elke school op maat te begeleiden. We delen ook materiaal en tips via onze digitale Google Drive-map. Schrijf je zeker ook in voor de cahiernieuwsbrief!

Praktisch

Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.

De sessies worden verzorgd door pedagogisch begeleiders Julie Van Rijckeghem en Vincent Vandevyvere. De tweede sessie verloopt in samenwerking met Lies Pycke (VOOP en UAntwerpen)

Sessie 1 (17/11 of 18/11): digitaal van 9u30 tot 12u. Kies je moment via dit speciale formulier!

Sessie 2 (27/5 of 28/5): digitaal van 9u30 tot 15u30. Wanneer je je inschrijft, ontvang je een week voor de sessie de digitale link via mail.

Samen school maken

Deze website brengt het volledige pedagogische aanbod van FOPEM samen op één plek: nascholing, begeleiding en inspirerend bronmateriaal.

Deze website is de centrale plek om je in te schrijven voor een nascholing van FOPEM of een begeleiding op maat aan te vragen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now