Terug naar overzicht

Intervisie beginnende begeleiders

Wie zich inschrijft, die komt.
Graag alle starters van vorig jaar aanwezig. Nieuwkomers ook welkom.

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Je leert als beginnende begeleider wat het betekent om les te geven op een methodeschool en hoe jij dat concreet in de klas kan aanpakken. 

Je krijgt als beginnende begeleider inzicht in jouw (verborgen) talenten en ontwikkelt zo jouw persoonlijk traject. 

Hoe verloopt deze nascholing?

Vorig jaar organiseerden we drie vormingsdagen voor startende begeleiders en bekeken we de pedagogische visie en praktijk van het methodeonderwijs. In jaar twee willen we deze groep graag een vervolg aanbieden en bekijken hoe de starter deze visie in de praktijk vorm kan geven. Aan de hand van persoonlijke leervragen en intervisie gaan we samen concreet aan de slag. We verwachten dus sowieso alle starters van vorig jaar, maar hebben ook plaats voor nieuwkomers die de vorming van vorig jaar nog niet volgden.

TIP: we bieden een online training aan om jou de basis van ervaringsgericht werk en het cahier W.O. bij te brengen. Check het filmpje en schrijf je in!

Praktisch

Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.

De sessies worden verzorgd door pedagogisch begeleider Vincent Vandevyvere.

De eerste intervisie op donderdag 28 oktober gaat door in Huis van het Nederlands Brussel. We werken samen van 9u30 tot 15u30

Voor de tweede sessie belt Vincent in januari alle deelnemers op. Afhankelijk van de vragen organiseren we een eventuele tweede digitale sessie op 20 januari.

Je bereikt het Huis van het Nederlands via Brussel-Zuid of Brussel-Centraal. Het is zo'n 15 minuten stappen. Bij de receptie hangt een bord waar op staat in welk lokaal we samen komen. meer info over locatie

Je kan lunchen in de cafetaria van het Huis van het Nederlands (soep, broodjes, beperkte warme keuken). Je kan er ook je eigen lunch opeten indien je een drankje koopt.

Terug naar overzicht