top of page

Terug naar overzicht

Sessie ICT-beleid

Graag alle coördinatoren met hun ICT-coördinator of -verantwoordelijke aanwezig

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Je werkt een onderbouwd en passend ICT-beleid uit op basis van het 'Vier in balans-model'.

Coördinator en ICT-coördinator denken samen na over het beleid en delen zo de kennis en verantwoordelijkheid.

Je krijgt inzicht in hoe hardware, software, professionalisering en digitale didactiek elkaar aanvullen.

Je ontdekt sprekende praktijkvoorbeelden uit andere FOPEM-scholen.

Hoe verloopt deze nascholing?

De eerste sessie ging vorig schooljaar door, deze sessie bouwt hierop voort. Tijdens die eerste sessie analyseerde je de huidige situatie en stelde je concrete doelen. Die prioriteiten en eerste veranderingen zijn de focus van deze tweede sessie: wat is er al veranderd, hoe ging je aan de slag, waar loop je nog tegenaan? Je ontvangt feedback op maat van expert Stef Van Malderen (vzw Kontent). Je ontvangt concrete tips en ideeën van de gastspreker en de andere scholen. Dit alles vindt plaats in de namiddag.

 

In de voormiddag nemen we een uitgebreid praktijkvoorbeeld onder de loep 'MS Teams in De Kasteeltuin'. Coördinator Peter toont ons hoe dit platform geïntegreerd is op niveau van het team, van de kinderen en van de ouders.

Praktisch

Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.

De sessies worden verzorgd door gastsprekers coördinator Peter Vande Moortel (FOPEM-school De Kasteeltuin) en Stef Van Malderen (vzw Kontent). Pedagogisch begeleider Julie Van Rijckeghem is gastvrouw.

Deze vorming wordt regionaal georganiseerd:

  • Regio oost: 10/10 in de Zevensprong in Leuven

  • Regio west: 11/10 in Hostel Groeninghe in Kortrijk

  • We werken samen van 9u30 tot 15u30

Breng zeker je laptop mee en je analyse van de vorige sessie.

Je bereikt de Zevensprong via het station van Leuven. Van daar is het ongeveer een kwartier wandelen. Je slaat vanuit de Vital Decosterstraat de Rijschoolstraat in. De ingang bevindt zich aan het einde van een weggetje gelegen tussen een studentengebouw (Rijschoolstraat 17) en de stedelijke sporthal Rijschool (Rijschoolstraat 21). Je zal er geen huisnummer zien, het weggetje leidt je tot aan een blauwe schoolpoort, waarlangs je naar binnen kan.

Je bereikt Hostel Groeninghe via het station van Kortrijk. Van daar is het ongeveer een kwartier wandelen. De exacte wandelroute kan je hier zien. Adres is Passionistenlaan 1A in Kortrijk.

De inschrijvingen zijn afgesloten, maar er is een 'lerend netwerk ICT' dat op regelmatige basis samenkomt en uitwisselt. Wil je hier deel van uitmaken? Stuur een mailtje naar julie.vanrijckeghem@fopem.be

Terug naar overzicht

bottom of page