top of page

Graad in de kijker: kleuters (1/4)

Bijgewerkt op: 27 apr. 2021

Samen leren we het cahier W.O. beter kennen en gebruiken. We zoeken naar toepassingen specifiek voor de kleuters en leren van elkaars praktijkverhalen. We hadden twee sessies in petto: executieve functies en de vijf voelsprieten. Waarom nu net deze twee inhouden?


We willen onderwijs dat beklijft en leerstof die blijft hangen. We vinden - en weten uit onderzoek - dat inspelen op de betrokkenheid van kinderen dé manier is om diep te leren. De vijf voelsprieten helpen ons om heel gericht het verhaal van kinderen te verdiepen, verrijken en verbreden. Als begeleider ondersteunen ze jou om keuzes te maken. In ons ambitieuze methodeonderwijs verwachten we soms best veel van onze kinderen, en al zeker van onze kleuters. Doelbewust executieve functies stimuleren zorgt dat kinderen open staan om bij te leren en rust hen uit met vaardigheden die ze nodig hebben in de coöperatieve klaswerking die ons zo nauw aan het hart ligt.


Stimuleer executieve functies bij je kleuters

Ontdek de executieve functies in de presentatie van Lindsey waar ze theorie meteen koppelt aan praktijkvoorbeelden, materiaal en tips.

2021-04-01 - Graad in de kijker kleuters
.
Download • 17.37MB

In deze overzichtelijke steekkaart ontdek je meteen de executieve functies.

2021-04-01 - Graad in de Kijker - Steekk
.
Download • 289KB

Oefen de vijf voelsprieten

We oefenden samen met Julie onze voelsprieten. Deze oefening kan je met het hele team geregeld eens doen om de voelsprieten extra aan te scherpen. Hieronder vind je de oefening helemaal uitgeschreven. Daarin is ook de Waaier van Bloom verwerkt die je kan gebruiken om focusdoelen te bepalen.

2021-03-31 - PBD FOPEM - Voelsprieten oe
.
Download • 109KB

34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page