top of page

Terug naar overzicht

Starterscursus

Sessie 1: starters én hun mentor
Sessie 2 en 3: starters

We raden sterk aan om startende leerkrachten in hun eerste vier werkjaren deel te laten nemen aan deze cursus.

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Je leert als beginnende begeleider wat het betekent om les te geven op een methodeschool en hoe jij dat concreet in de klas kan aanpakken. Hoe werkt Freinetonderwijs? Hoe werkt Ervaringsgericht Onderwijs?

Je krijgt als beginnende begeleider inzicht in jouw (verborgen) talenten en groekansen en wisselt uit met andere starters, jouw mentor en begeleiders van de PBD. 

Hoe verloopt deze nascholing?

Sessie 1: Johan De Wilde (Odisee Brussel) legt de focus op de startende leraar en de mentor. Wie zijn ze en wat hebben ze precies nodig? Sessie 2: Visie en praktijk van Freinet.

Sessie 3: Visie en praktijk van Ervaringsgericht Onderwijs.

TIP: we bieden een online training aan om jou de basis van ervaringsgericht werk en het cahier W.O. bij te brengen. Check het filmpje en schrijf je in!

TIP: Voor starters die nieuw zijn bij FOPEM en bij voorkeur hun tweede, derde of vierde jaar aan de slag zijn. Deze vorming wordt tweejaarlijks georganiseerd. Volgend jaar plannen we een vervolg waar dezelfde starters via intervisie met elkaar en de materie in contact blijven.

Praktisch

Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.

De sessies worden verzorgd door pedagogisch begeleider Vincent Vandevyvere. De eerste sessie verloopt i.s.m. Johan De Wilde (Odisee).

We komen samen in het Huis van het Nederlands op

  • 25/10

  • 17/1

  • 9/5

Je bereikt het Huis van het Nederlands via Brussel-Zuid of Brussel-Centraal. Het is zo'n 15 minuten stappen. Bij de receptie hangt een bord waar op staat in welk lokaal we samen komen. meer info over locatie

Je kan lunchen in de cafetaria van het Huis van het Nederlands (soep, broodjes, beperkte warme keuken). Je kan er ook je eigen lunch opeten indien je een drankje koopt.

Terug naar overzicht

bottom of page