top of page

Terug naar overzicht

Intervisie starters

Startende begeleiders die minder dan vier jaar in een FOPEM-school werken.

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Je leert als beginnende begeleider wat het betekent om les te geven op een methodeschool en hoe jij dat concreet in de klas kan aanpakken.

Je krijgt als beginnende begeleider inzicht in jouw (verborgen) talenten en groeikansen en wisselt uit met andere starters en pedagogisch begeleiders van de PBD. 

Hoe verloopt deze nascholing?

We verzamelen op voorhand jouw leervragen: van kleine, acute struikelblokjes tot grote, complexe vraagstukken. Tijdens deze vorming gaan we op drie manieren aan de slag:

  • korte tips en tricks om het doelgericht ervaringsleren haalbaar te organiseren in jouw klas

  • intervisie a.h.v. OASE-intervisiemethodiek met andere startende begeleiders

  • een deelmarkt waar je handig materiaal van anderen kan inkijken

TIP: we bieden een online training aan om jou de basis van ervaringsgericht werk en het cahier W.O. bij te brengen. Check het filmpje en schrijf je in!

TIP: Voor starters die nieuw zijn bij FOPEM en bij voorkeur hun tweede, derde of vierde jaar aan de slag zijn. Deze vorming wordt tweejaarlijks georganiseerd. Volgend jaar plannen we opnieuw drie inhoudelijke sessies over de zeven pijlers van de visie op onderwijzen en leren, freinetonderwijs en ervaringsgericht onderwijs.

Praktisch

Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.

De sessie wordt verzorgd door pedagogisch begeleiders Vincent Vandevyvere en Julie Van Rijckeghem.

We komen samen in het Huis van het Nederlands op 25/1. We werken samen van 9u30 tot 15u30.

Je bereikt het Huis van het Nederlands via Brussel-Zuid of Brussel-Centraal. Het is zo'n 15 minuten stappen. Bij de receptie hangt een bord waar op staat in welk lokaal we samen komen. meer info over locatie. Je kan niet lunchen in het Huis van het Nederlands. Breng dus je eigen lunch mee.

Terug naar overzicht

bottom of page