top of page

Terug naar overzicht

Verdieping brede basiszorg: executieve functies

Begeleiders kleuter en lager
Begeleiders met veel of weinig voorkennis rond EF

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Je leert wat executieve functies zijn.

Je leert EF-activiteiten in je klas herkennen en opzetten.

Je leert andere gemotiveerde collega's kennen en neemt een kijkje in hun klaspraktijk.

Hoe verloopt deze nascholing?

Executieve functies zijn cognitieve processen die je in staat stellen om je gedrag, gevoelens en gedachten te sturen en zo doelgericht en sociaal gedrag te stellen in het dagelijkse leven. Het inzetten van deze EF vraagt aandacht.  Het kost een kind energie om zich niet te laten afleiden, om informatie te onthouden, om het contractwerk goed af te werken …   Om dat te bereiken is het belangrijk dat het kind een goede basis krijgt om te komen tot zelfsturing, dat hij binnen dit proces begeleid wordt en dat deze begeleiding geleidelijk aan afneemt naarmate zijn zelfsturend vermogen toeneemt. Deze vorming biedt naast een theoretische achtergrond over executieve functies heel wat praktische tips om in de klas aan de slag te gaan met executieve vaardigheden. En dat op niveau van de interactie met je leerlingen, het activiteitenaanbod en je klasorganisatie. Ter voorbereiding kan je alvast even deze steekkaart bekijken.

Praktisch

Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.

De sessies worden verzorgd door pedagogisch begeleider Lindsey Devlieghere.

Deze sessie gaat door in Huis van het Nederlands Brussel op 16/5

We werken samen van 9u30 tot 15u30

Je bereikt het Huis van het Nederlands via Brussel-Zuid of Brussel-Centraal. Het is zo'n 15 minuten stappen. Bij de receptie hangt een bord waar op staat in welk lokaal we samen komen. meer info over locatie

Je kan lunchen in de cafetaria van het Huis van het Nederlands (soep, broodjes, beperkte warme keuken). Je kan er ook je eigen lunch opeten indien je een drankje koopt.

Terug naar overzicht

bottom of page