Vorming zorgcoördinatoren
De leergemeenschap is open voor zorgcoördinatoren en ondersteuners van OKOplus
Wat leer ik tijdens deze nascholing?
Je neemt als zorgcoördinator je professionele ontwikkeling in handen.
Je krijgt input rond wetgeving, onderwijsvernieuwingen en pedagogisch-didactische thema's die passen bij zorg en inclusie.
Je gaat in dialoog met andere zorgcoördinatoren en ondersteuners over concrete casussen en praktijkvoorbeelden.
Hoe verloopt deze nascholing?
In de voormiddag werk je samen met andere zorgco's in onderzoeksgroepen. Tijdens de eerste sessie worden de thema's voor die onderzoeksgroepen samen met de groep bepaald. In de namiddag is er telkens tijd voor casusbespreking. Een doorlopend thema is beleid op leerlingbegeleiding.
De aftrap van ons werkjaar is de gemeenschappelijke pedagogische studiedag rond brede basiszorg. De eerste echte leergemeenschap brengen we zorgco's en ondersteuners samen in regio west en oost. De tweede leergemeenschap brengen we de volledige groep zorgco's samen in Brussel. De derde sessie splitsen we de groep op in twee volgens regio. Voor die laatste sessie neem je een collega mee met wie je samen zijn of haar klasaanbod herontwerpt volgens UDL.
Praktisch
Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.
De sessies worden verzorgd door pedagogisch begeleider Lindsey Devlieghere, met bijzitter Vincent Vandevyvere.
Tussendoor is er digitaal contact via de Teamsomgeving van FOPEM. Wil je graag nog vlotter met dit platform werken? Sluit dan aan op de Werkdag MS Teams.
Sessie 1
-
Regio oost (scholen uit Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg): 13/12 in Scoutshuis Antwerpen
-
Regio west (scholen uit West- en Oost-Vlaanderen): 15/12 in Clemenspoort Gent
-
We werken samen van 9u30 tot 15u30
Sessie 2: 28/2 in Huis van het Nederlands Brussel. We werken samen van 9u30 tot 15u30
Sessie 3
-
Regio oost: 30/5 in Scoutshuis Antwerpen
-
Regio west: 1/6 in Clemenspoort Gent
-
Tijdens deze sessie neem je een collega mee uit de klas
-
We werken samen van 9u30 tot 15u30
Je bereikt het Huis van het Nederlands via Brussel-Zuid of Brussel-Centraal. Het is zo'n 15 minuten stappen. Bij de receptie hangt een bord waar op staat in welk lokaal we samen komen. meer info over locatie. Je kan lunchen in de cafetaria van het Huis van het Nederlands (soep, broodjes, beperkte warme keuken). Je kan er ook je eigen lunch opeten indien je een drankje koopt.
Je bereikt Clemenspoort via station Gent-Sint Pieters en stapt 5 minuten vanaf de achterkant van het station (Sint-Denijslaan). Bij de receptie kan je vragen in welk lokaal we samen komen. meer info over de locatie. Je kan geen lunch kopen in het gebouw zelf, maar in de buurt is er een supermarkt waar je lunch kan kopen. Je brengt je lunch dus zelf mee.
Je bereikt Het Scoutshuis via station Antwerpen-Berchem en stapt 15 minuten aldoor de Cogels-Osylei. Bij de receptie hangt een scherm met het lokaal waar we samen komen. meer info over de locatie. Je kan geen lunch kopen in het gebouw zelf, maar in de buurt is er een supermarkt waar je lunch kan kopen. Je brengt je lunch dus zelf mee.