top of page

Terug naar overzicht

Leergemeenschap zorgcoördinatoren

De leergemeenschap is open voor zorgcoördinatoren en ondersteuners van OKOplus

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Je neemt als zorgcoördinator je professionele ontwikkeling in handen.

Je krijgt input rond wetgeving, onderwijsvernieuwingen en pedagogisch-didactische thema's die passen bij zorg en inclusie.

Je gaat in dialoog met andere zorgcoördinatoren en ondersteuners over concrete leervragen en praktijkvoorbeelden.

De focus ligt op het beleid op leerlingenbegeleiding.

Hoe verloopt deze nascholing?

Tijdens de leergemeenschap is er een combinatie van input vanuit de PBD. Die thema's komen vanuit de praktijk van de zorgco's en vanuit onderzoek alsook vernieuwde wetgeving. In de namiddag is er telkens werktijd en intervisie. Een doorlopend thema is beleid op leerlingbegeleiding. 

 

De eerste leergemeenschap is met alle zorgco's samen. We verbinden met elkaar, en duiken in het thema samenwerken met ouders. We gaan samen aan de slag en bespreken leervragen in groepjes.

De tweede leergemeenschap is regionaal en wordt samen met de leerondersteuners van leersteuncentrum OKOplus georganiseerd.

De derde leergemeenschap is regionaal.

Praktisch

Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.

De sessies worden verzorgd door pedagogisch begeleider Evelien Leyseele met bijzitter Vincent Vandevyvere.

Tussendoor is er digitaal contact via de Teamsomgeving van FOPEM. Wil je graag nog vlotter met dit platform werken? Meer info op de pagina MS Teams.

Sessie 1: 26 oktober 2023 in De Kriekelaar Schaarbeek/Brussel. We werken samen van 9u30 tot 15u30.

Sessie 2: 

  • Regio west: 7/12 in Hostel Groeninghe KortrijkWe werken samen van 9u30 tot 15u30.

  • Regio oost: 14/12 in Huis van het Nederlands Brussel. We werken samen van 9u30 tot 15u30.

Sessie 3

  • Regio west: 21/5 in Clemenspoort Gent. We werken samen van 9u30 tot 15u30.

  • Regio oost: 28/5 in Scoutshuis Antwerpen. We werken samen van 9u30 tot 15u30.

Je bereikt De Kriekelaar via Brussel-Noord. Het is zo'n 15 minuten stappen. Bij de receptie hangt een bord waar op staat in welk lokaal we samen komen. meer info over locatie​Je kan niet  lunchen in de cafetaria van De Kriekelaar, breng dus je eigen lunch mee. 

Je bereikt het Huis van het Nederlands via Brussel-Zuid of Brussel-Centraal. Het is zo'n 15 minuten stappen. Bij de receptie hangt een bord waar op staat in welk lokaal we samen komen. meer info over locatie​Je kan niet meer lunchen in de cafetaria van het Huis van het Nederlands, breng dus je eigen lunch mee. 

Je bereikt Hostel Groeninghe via station Kortrijk. Het is zo'n 15 minuten stappen. Je kan geen lunch kopen in het gebouw zelf, maar in de buurt is er een supermarkt waar je lunch kan kopen. meer info over de locatie. Je brengt je lunch dus zelf mee.

Je bereikt Clemenspoort via station Gent-Sint Pieters en stapt 5 minuten vanaf de achterkant van het station (Sint-Denijslaan). Bij de receptie kan je vragen in welk lokaal we samen komen. meer info over de locatieJe kan geen lunch kopen in het gebouw zelf, maar in de buurt is er een supermarkt waar je lunch kan kopen. Je brengt je lunch dus zelf mee.

Je bereikt Het Scoutshuis via station Antwerpen-Berchem en stapt 15 minuten aldoor de Cogels-Osylei.  Bij de receptie hangt een scherm met het lokaal waar we samen komen. meer info over de locatie. Je kan geen lunch kopen in het gebouw zelf, maar in de buurt is er een supermarkt waar je lunch kan kopen. Je brengt je lunch dus zelf mee.

Terug naar overzicht

bottom of page