Vormingsavond voor schoolbesturen

Per school worden enkele bestuurders en hun coördinator verwacht.

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Vanuit een onderzoek bij je eigen bestuur ontdek je tijdens deze vormingsavond concrete kansen en handvaten om gedeeld leiderschap te realiseren.

Je gaat in dialoog met bestuursleden uit andere scholen en krijgt zo inzicht in de unieke context van jouw eigen school.

Je wordt ondersteund om zelf stappen te zetten richting gedeeld leiderschap en een stabiele beleidsdriehoek.

Hoe verloopt deze nascholing?

Deze nascholing verloopt in twee delen met een tussentijdse opdracht.

DEEL ÉÉN (december): een korte digitale sessie waarin je

Een gastcollege krijgt over gedeeld leiderschap van Prof. Koen Marichal. (Wie vorig jaar deze uitleg al kreeg, kan eventueel later aansluiten)

Uitleg krijgt bij het instrument Blik in de spiegel.  We geven je de opdracht om het instrument uit te testen op je school.

Een uitwisselmoment om je leervragen te verzamelen. We gaan hier verder mee aan de slag tijdens de vormingsavond in maart.

TUSSENTIJDSE OPDRACHT: elk schoolbestuur neemt de vragenlijst bij Blik in de spiegel af op school. Je krijgt de resultaten eind februari toegestuurd via mail.

DEEL TWEE (2 of 3 maart): 

 

Het was de bedoeling om op basis van die resultaten materiaal en voorbeelden te sprokkelen op onze markt. We zouden tijd voorzien om te netwerken en om concrete voorbeelden uit andere FOPEM-scholen te leren kennen over hoe zij gedeeld leiderschap realiseren. Het idee was dat je naar huis zou gaan met een eigen plan en concrete handvatten om aan gedeeld leiderschap op school te werken. Door de coronamaatregelen stellen we dit onderdeel uit en vullen we de vormingsavond van 3 maart anders in. We gaan in gesprek met Pathmakers over het ontzorgen van scholen rond scholenbouw. Je vindt de uitnodiging hier.

Praktisch

De digitale sessie met Pathmakers rond scholenbouw gaat door op 3 maart om 20u. Deelnemen kan via deze link.