Vormingsavond voor schoolbesturen

Per school worden enkele bestuurders en hun coördinator verwacht.

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Vanuit een onderzoek op je school ontdek je tijdens deze vormingsavond concrete kansen en handvaten om gedeeld leiderschap te realiseren.

Je gaat in dialoog met bestuursleden uit andere scholen en krijgt zo inzicht in de unieke context van jouw eigen school.

Je wordt ondersteund om zelf stappen te zetten richting gedeeld leiderschap en een stabiele beleidsdriehoek.

Hoe verloopt deze nascholing?

Deze nascholing verloopt in twee delen met een tussentijdse opdracht.

DEEL ÉÉN (december): een korte digitale sessie waarin je

Een gastcollege krijgt over gedeeld leiderschap van Prof. Koen Marichal. (Wie vorig jaar deze uitleg al kreeg, kan eventueel later aansluiten)

Uitleg krijgt bij het instrument Blik in de spiegel.  We geven je de opdracht om het instrument uit te testen op je school.

Een uitwisselmoment om je leervragen te verzamelen. We gaan hier verder mee aan de slag tijdens de vormingsavond in maart.

TUSSENTIJDSE OPDRACHT: elk schoolbestuur neemt de vragenlijst bij Blik in de spiegel af op school.

DEEL TWEE (2 of 3 maart): op basis van de opdracht ga je in dialoog met bestuurders uit andere scholen. Je gaat naar huis met een eigen plan en concrete handvatten om aan gedeeld leiderschap op school te werken.

Praktisch

De precieze datum van de digitale sessie (december) wordt binnenkort meegedeeld. Je ontvangt een week op voorhand de link.

De vormingsavond zelf wordt verzorgd door FOPEM-collega Jürgen Loones, voor de digitale sessie werkt hij samen met prof. Koen Marichal

Scholen uit West- en Oost-Vlaanderen: dinsdag 2/3 in methodeschool De Buurt

Scholen uit Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg: woensdag 3/3 in het Scoutshuis in Antwerpen

We werken samen van 19u30 tot 22u

We voorzien een hapje en een drankje.

Samen school maken

Deze website brengt het volledige pedagogische aanbod van FOPEM samen op één plek: nascholing, begeleiding en inspirerend bronmateriaal.

Deze website is de centrale plek om je in te schrijven voor een nascholing van FOPEM of een begeleiding op maat aan te vragen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now