Terug naar overzicht

Werkdag mentoren van starters

Wie zich inschrijft, die komt. 
Graag alle mentoren van vorig jaar aanwezig. Nieuwkomers ook welkom.

Wat leer ik tijdens deze nascholing?

Je leert als mentor hoe je een beginnende begeleider kan coachen en ondersteunen in zijn of haar traject.

Hoe verloopt deze nascholing?

Vorig jaar organiseerden we drie dagen vorming voor onze starters.  Op de eerste sessie in Brussel waren de mentoren mee uitgenodigd en kregen ze via collega Lindsey en prof. Johan De Wilde inzicht in en tips over professionaliseren en de taakinvulling van het mentorschap.  In jaar twee breien we daar graag een vervolg aan en komen we met de mentoren apart samen. We werken samen op coachingsvaardigheden en gaan via intervisie aan de slag met elkaars concrete leervragen. Van de PBD krijg je inkijk in het proces van de starters zelf, die in jaar twee ook een vervolgtraject krijgen. We verwachten alle mentoren van vorig jaar, maar hebben ook plaats vrij voor nieuwe mentoren die dit jaar voor het eerst die rol op hun school willen waarmaken.

Praktisch

Het gedetailleerde programma wordt steeds een week voor de sessie doorgemaild.

De sessies worden verzorgd door pedagogisch begeleider Lindsey Devlieghere en Vincent Vandevyvere.

Deze vorming gaat door in Huis van het Nederlands Brussel op donderdag 3 februari.

We werken samen van 9u30 tot 15u30

Je bereikt het Huis van het Nederlands via Brussel-Zuid of Brussel-Centraal. Het is zo'n 15 minuten stappen. Bij de receptie hangt een bord waar op staat in welk lokaal we samen komen. meer info over locatie

Je kan lunchen in de cafetaria van het Huis van het Nederlands (soep, broodjes, beperkte warme keuken). Je kan er ook je eigen lunch opeten indien je een drankje koopt.

Terug naar overzicht