Terug naar overzicht

Onvolledige greep uit het externe aanbod

De pedagogische begeleidingsdienst van FOPEM organiseert een nascholingsaanbod dat specifiek is voor methodescholen, dat nergens anders te vinden is én dat FOPEM-mensen samen brengt.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere organisaties die vormingen organiseren. Hieronder vind je een (onvolledige) greep uit dat externe aanbod. Deze vormingen zijn vaak betalend.

LET OP: inschrijven doe je door op de link van de organisatie te klikken!

 

1.

TENZ

Tenz organiseert heel wat interessante bijscholingen rond o.a. effectieve instructies, close reading en leestraining, effectmeting, ADHD, Kiva, ...

Verschillende locaties

meer info

terug naar boven

2.

EEKHOUT ACADEMY

Eekhout Academy organiseert heel wat interessante bijscholingen, vaak in samenwerking met hogeschool VIVES, rond o.a. digisprong, sterk taalbeleid, werken aan gedrag op school zelfzorg, ...

Kortrijk

meer info

terug naar boven

3.

SCHOOLMAKERS

Schoolmakers organiseert heel wat interessante bijscholingen rond o.a. effectieve instructies, schoolleiderschap, differentiëren, motivatie, team-teaching, …

Verschillende locaties

meer info

terug naar boven

4.

THOMAS MORE HOGESCHOOL

Thomas More organiseert heel wat interessante bijscholingen rond o.a. psychomotoriek bij kleuters, lessenreeks Frans, ICT-workshops, anderstaligheid, STEM, ,…

Mechelen

meer info

terug naar boven

5.

HOGESCHOOL ODISEE

Odisee organiseert heel wat interessante bijscholingen rond o.a. executieve functies, werken met boeken, aanvangsbegeleiding, Kaatje klank, leescoach, ...

Brussel en Sint-Niklaas

meer info (kleuter)

meer info (lager)

terug naar boven

6.

ARTEVELDE HOGESCHOOL

Artevelde organiseert heel wat interessante bijscholingen rond o.a. sketchnoting, outdoor education, hoogbegaafdheid, genderpro(o)f, …

Gent

meer info

terug naar boven

7.

PBD STAD GENT

PBD Gent organiseert heel wat interessante bijscholingen rond o.a. ijsbergrekenen, grey of the day, de praatronde, vrije tekst, ,…

Gent

meer info

terug naar boven

8.

FREINETBEWEGING

Een collectief van freinetwerkers die samenkomen om klas- en schoolpraktijk met elkaar te delen. Met maandelijkse bijeenkomsten, studiedagen, zomercongres, werkgroepen, website, forum, ...

Verschillende locaties

meer info

terug naar boven

9.

UCLL

Deze hogeschool ​heeft een expertisecentrum rond didactiek en een rond onderwijs. Beide centra bieden heel wat interessante vormingen aan rond leesonderwijs, CLIL, outdoor learning,...

Vlaams-Brabant en Limburg

meer info: didactiek

meer info: onderwijs

terug naar boven

10.

BLES: BUITEN LEREN EN SPELEN

Bles helpt je leuke speel- en leerplekken helpen ontwikkelen. Ze bieden verschillende opties aan om met je school op maat te werken aan outdoor education.

meer info

terug naar boven

11.

MOS

Duurzame scholen, straffe scholen! MOS biedt heel wat mooie vormingen, hospiteerbezoeken en trajecten aan om verder te werken rond outdoor learning en teaching.

meer info

terug naar boven

12.

DAG VAN DE DIVERSITEIT: VEEL VERSCHILLEN, EEN GEHEEL

Diversiteit is een vlag die vele ladingen dekt. Tijdens de themadag ‘Diversiteit. Veel verschillen, één geheel’ wordt er gewerkt rond taalvaardigheid, partnerschap met ouders en sociaal-cultureel bewustzijn.

23/9 in Antwerpen

meer info

terug naar boven

13.

INSPIRATIEDAG: EEN SPEELPLAATS MET TOEKOMST

De rol van schoolgebouwen en hun speelplaatsen wordt vandaag sterk uitgedaagd. De Ambrassade stelt op deze inspiratiedag samen met partner MOEV de resultaten van 3 jaar onderzoek voor aan scholen, lokale besturen, Vlaamse beleidsmakers en het jeugdwerk. Daarbij leggen ze de focus op de thema’s bewegingsvriendelijkheid en gedeeld gebruik van speelplaatsen. 

19/10 online

meer info

terug naar boven

14.

SIGNPOST

Deze organisatie is een officiële trainingsorganisatie voor Microsoft. Werken jullie met een Office 365 omgeving op school of met Microsoft Teams? Dan kunnen jullie hier zowel technische als pedagogische vormingen vinden alsook gratis webinars.

meer info

terug naar boven

15.

FOURCAST FOR EDUCATION

Deze organisatie is een officiële trainingsorganisatie voor Google. Werken jullie met Google Education of Classroom op school? Dan kunnen jullie hier zowel technische als pedagogische vormingen vinden.

meer info

terug naar boven

16.

DUURZAAM ICT-BELEID MET EFFECT TOT OP DE KLASVLOER

Aan de hand van kaders en praktijkvoorbeelden ontwerp je in deze meerdaagse opleiding een ICT-beleid op maat van jouw school.

25/11, 14/12, 28/1, 23/2, 31/3, 6/5 in Antwerpen en digitaal

meer info

terug naar boven

 

17.

WORD ICT-COACH EN ONDERSTEUN JOUW COLLEGA'S BIJ HUN ICT-UITDAGINGEN

Ben jij het aanspreekpunt of geef jij het zetje in de rug wanneer collega’s willen experimenteren met educatieve technologie? Krijg jij vragen van collega’s om hen uit de nood te helpen wanneer ze vastlopen bij het gebruiken van ICT/educatieve technologie in hun les? Wil je hen ondersteunen maar weet je niet goed hoe je coachen kan combineren met het werk niet overnemen of jezelf onnodig maken? In deze meerdaagse opleiding word je ICT-coach op je school.

24/11, 9/12, 19/1, 15/2, 20/4 in Antwerpen en digitaal

meer info

terug naar boven

18.

WERKEN MET CHROMEBOOKS IN DE KLAS

Je ervaart zelf hoe het is om met een Chromebook te werken. Je zal nadien dan ook overtuigd zijn om met deze toestellen in je school aan de slag te gaan.

10/11 in Vorselaar

meer info

terug naar boven

19.

HAAL MEER UIT DE TABLET IN JE KLAS

Word jij uitgedaagd om tablets of iPads in de klas in te zetten? Na deze vorming kan je meteen aan de slag. Je leerlingen ontdekken samen met jou een heel andere manier van leren!

9/3 in Vorselaar

meer info

terug naar boven

20.

DIGISPRONG IN DE KLEUTERKLAS

Tijdens deze sessie experimenteren we met iPads, blue-bots en andere digitale devices en maken we kennis met het gebruik ervan in de kleuterklas tijdens vrije en geleide activiteiten. Tools als middel en niet als doel.

 

6/10 OF 24/11 in Vorselaar

meer info

terug naar boven

21.

WEBINARS OVER ONLINE EN DIGITAAL LEREN BIJ KINDEREN

Elke maand lanceert D-Teach nieuwe webinars over online didactiek en online tools.

meer info

terug naar boven

22.

EFFICIËNT WERKEN MET CHROMEBOOKS ALS LEERLING EN LEERKRACHT

Deze praktische opleiding helpt je bij de overgang naar de wereld van Chromebooks. Je leert de basisprincipes van een Chromebook en het Chrome-besturingssysteem. Je leert de Chromebook gebruiken als een innovatief leermiddel, met behulp van Google Drive en andere online tools.

27/11 in Kortrijk

meer info

terug naar boven

23.

MICROSOFT 365 TEAMS BASISOPLEIDING WAAR ALLES DIGITAAL SAMEN KOMT

Je ontdekt in deze digitale vorming de basismogelijkheden van Microsoft Teams.

13/9 online

meer info

terug naar boven

24.

DIDACTIEK VOOR DIGITAAL DIFFERENTIËREN

Je kan individueel of als schoolteam sessies op maat aanvragen bij Howest om technologie in jouw school of klas in te zetten om zo gericht te differentiëren.

op maat, combinatie van live en online

meer info

terug naar boven

 
 
 

Terug naar overzicht