top of page

FOPEM op MS Teams

We verbinden de FOPEM-scholen digitaal via MS Teams, want ook digitaal staat de hechte FOPEM-gemeenschap voor je klaar! Iedereen die verbonden is aan een FOPEM-school kan materiaal delen en gebruiken, vragen stellen, webinars mee volgen, samenwerken met mensen uit andere scholen, het verslag van een vorming herlezen,... via de MS Teams van FOPEM-SOM.

 • Het is een afgesloten, veilige omgeving waar we elkaar (leren) kennen.

 • Het is een gebruiksvriendelijke omgeving waar materiaal en gesprekken elkaar aanvullen.

 • Het is een gratis omgeving waar jij en je collega's meer dan welkom zijn!

Toegang tot de MS Teams-omgeving van FOPEM-SOM

Coördinatoren, zorgcoördinatoren en admins krijgen automatisch bij de start van hun job in een FOPEM-school een account op MS Teams. Je krijgt een persoonlijke e-mail en ondersteuning om met het platform te leren werken. Is er een nieuwe co, zorgco of admin op je school? Laat dit zo snel mogelijk weten aan kern@fopem.be 

Begeleiders, beleidsondersteuners, taalcoaches, cahiercoaches, zorgleerkrachten, bestuurders,... vragen zelf een account aan via onderstaand formulier. Elke vrijdag voegen we nieuwe accounts toe. Je ontvangt dan een automatische mail met een stappenplan om je account te activeren.

Aanmelden op MS Teams

Bekijk dit filmpje
Lees dit stappenplan

Gastaccount

Bekijk dit filmpje
Lees dit stappenplan

Office 365-account

Met MS Teams leren werken

MS Teams helpdesk

Zelf Office 365-omgeving opzetten voor je school

Kies je er als school voor om met leerlingen, teamleden, ouders, bestuur,... samen te werken in een Office 365-omgeving (met onder andere Word, Powerpoint, Excel maar ook Teams, Forms, Sharepoint,...)? Dan kan je zelf meteen aan de slag!

 • Vraag via deze link een eigen Office 365-omgeving aan voor je school

 • Je kan licenties aanvragen via het MSKIS-contract

  • Departement Onderwijs sloot een overeenkomst met Microsoft over fikse kortingen voor elke onderwijsgerelateerde instelling​

  • Per betalend A3-pakket voor personeelsleden, krijg je 40 gratis 'Student Use Benefit'-licenties. Dit betekent dat je 40 leerlingen een gratis licentie kan geven om een desktop-pakket op hun school- én thuiscomputer te installeren per aangekochte leerkrachtlicentie.

  • Je neemt hiervoor contact op met Edu-Tech. Zij bundelen alle aanvragen van Vlaamse scholen in één groepscontract. Licenties worden zo jaarlijks op 1 oktober toegekend. >> meer info

  • Bij de aankoop van licenties via Edu-Tech is gratis dienstverlening en depannage door Edu-Tech inbegrepen.

 • Migratie van bijv. een Google-omgeving naar een Microsoft-omgeving - zonder verlies van mails, bestanden,... - is mogelijk.

 • Alle gedetailleerde info vind je hier.

bottom of page