top of page

Leergemeenschap coördinatoren: sessie 5 in het park! (7/6)

We kwamen met heel veel plezier nog eens samen 'in het echt' met een kleine, fijne groep co's. In de voormiddag gingen we stevig aan het werk, in de namiddag was er ruimte om bij te praten.


1. PBD-plan

Eind juni moeten we bij het departement onderwijs het driejarenplan indienen waarbij we ons pedagogisch aanbod en onze werven motiveren. We putten hiervoor inspiratie uit de enquête die scholen enkele weken geleden invulden over het voorbije driejarenplan, uit de gesprekken met scholen en wat we voelen dat nodig is en uit de speerpunten van de overheid zelf. Vincent stelde de inhoudstafel voor. Op driedaagse begin juli breiden we dit pedagogisch plan uit met onze plannen rond besturen, SOM-materie, belangenbehartiging,... . Op die manier wordt dit dan een strategisch plan voor de hele organisatie.

2021-03-18 - PBD - Inhoudstafel pedagogi
.
Download • 105KB

2. ICT-transitie

We zijn al een tijdje op zoek naar een efficiëntere en gebruiksvriendelijkere manier om met al onze 'partners' (co's, zorgco's, begeleiders, taalcoachen, besturen,...) te communiceren en materiaal te delen. We kozen voor een Microsoft Teamsomgeving. Smartschool verdwijnt, heel wat mailverkeer zal verminderen, de vormingswebsite gaat op dieet; alles wat FOPEM-SOM betreft vind je vanaf september 2021 op Teams.


Dat betekent dat co's, zorgco's en admins vanaf 1/9/'21 automatisch een account zullen krijgen op onze Teamsomgeving. Andere begeleiders laten we organisch aansluiten nadat ze bijvoorbeeld een vorming bij ons volgden. Op die manier hopen we binnen de twee jaar iedereen samen te brengen in die digitale omgeving.


3. Evaluatie van de trajectgroepen

Gedurende een jaar zaten co's samen in trajectgroepen om met hun persoonlijke leervraag aan de slag te gaan. We hoorden heel wat positieve feedback en zullen de leergemeenschappen volgend jaar dan ook op dezelfde manier aanpakken.


4. Presentatie van de onderzoeksgroepen

De onderzoeksgroepen hebben dit jaar hard gewerkt. We kunnen maar liefst drie producten presenteren!


Een kijkwijzer kwaliteitszorg:

2021-05-31 - Onderzoeksgroep co's kwalit
.
Download • 194KB

Een waaier ouderbetrokkenheid:

Reflectievragen - onderzoeksgroep ouderb
.
Download • 276KB

Een overzicht rond functioneringsgesprekken (hier komt later een digitale versie van met doorkliklinken, maar die is nog in de maak.) en reflectievragen voor de co omtrent functioneringsgesprekken:

Functioneren wat doet ertoe - nieuw
.pdf
Download PDF • 101KB
Reflectievragen voor de coördinator ter
.
Download • 112KB

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page